Podsumowanie-Dni-Rodziny

Organizowana przez Urząd Marszałkowski, Urząd Wojewódzki oraz Stowarzyszenie „Civitas Christiana” uroczysta  konferencja podsumowująca dwumiesięczne XVII Warmińsko-Mazurskie Dni Rodziny. Spośród kilkuset inicjatyw zgłoszonych w ramach tegorocznych obchodów zostało dostrzeżone i wyróżnione nasze widowisko „Inferno amore: nie milcz na mnie”. Projekcji filmu ze spektaklu towarzyszyło wystąpienie Aleksandry Lemańskiej – prezes Fundacji, uchylające „rąbek tajemnicy” o historii i kulisach przedsięwzięcia, a także o jego dalszej roli w nagłaśnianiu społecznego dialogu i walki o relacje w rodzinach. Na widowni towarzyszyła jej Margerita Kalinowska, jedna z odtwórczyń głównych ról. Film został przyjęty ze wzruszeniem, a zainteresowanie jego kolejnymi projekcjami wyraziły szkoły, instytucje i organizacje z całego województwa, a także Metropolita Warmiński ks. abp. Wojciech Ziemba. Po raz kolejny „Inferno amore” poruszyło do tego, aby nie milczeć o piekle miłości.

Podsumowanie XVII Warmińsko-Mazurskich Dni Rodziny