To nasi partnerzy, z którymi współpracujemy i wspieramy siebie nawzajem.
Godni polecenia w słowie i w czynie. Łączą nas podobne cele i pasja działania, aby zmieniać rzeczywistość wokół siebie.
O naszych osiągnięciach można przeczytać na stronach poszczególnych projektów i akcji. Zapraszamy, aby poznać:

Bang Bang Media Production

Siedziba: Warszawa

Współpraca: Partner naszych najbardziej ambitnych przedsięwzięć, z którym warto konie kraść i filmy kręcić. Nasza filmowa przygoda zaczęła się na planie zdjęciowym projektu „Gramy w Radę, damy radę” z udziałem Enklawy Artystycznej. Potem zamarzyliśmy o własnym filmie i marzenie się spełniło: „Nakręć się do życia!” to owoc wielu spotkań i wytężonej pracy od wschodu do zachodu słońca. Najświeższa wspólna akcja to nagranie filmu z premiery widowiska „Inferno amore”.
BangBangMedia.pl

kings

NOVUM

Siedziba: Szczytno

Współpraca: Naszą wspólną przygodę zaczęliśmy od… „Leśnej przygody z filmem”. Ta bajkowa inscenizacja została wystawiona przez Teatr Insania podczas uroczystego otwarcia nowego centrum logistycznego firmy NOVUM w Szczytnie (zobacz: Otwarcie Novum). I jak to w bajkach bywa, tak oczarowaliśmy siebie nawzajem, że szykują się już nowe pomysły na kolejne zaczarowane przedsięwzięcia. NOVUM , jako jeden z czołowych w Polsce producentów placów zabaw i kompleksowego wyposażenia oraz dostawców pomocy edukacyjnych dla przedszkoli i szkół, jest także wykonawcą i darczyńcą pierwszego okna i drzwi do szkoły w Babiętach – przyszłej siedziby Enklawy.
NOVUM

Urząd Miasta Mrągowo

Siedziba: Mrągowo

Współpraca: Otwartość, życzliwość i gotowość do pomocy przy każdej inicjatywie, która służy dobru młodzieży – to jest to, z czym spotykamy się za każdym razem, kiedy przestępujemy próg Urzędu Miasta Mrągowo, a w szczególności Referatu Strategii, Rozwoju, Promocji i Integracji Europejskiej. Wiemy, że trzyma za nas kciuki Burmistrz Mrągowa, Otolia Siemieniec, i że możemy liczyć na prawdziwą współpracę. Dowiedliśmy tego przy międzynarodowym projekcie piłkarek oraz mrągowskiej premierze „Inferno amore”.
Mragowo.pl

Kurier Mrągowski

Siedziba: Mrągowo

Współpraca: Jeśli tylko mogą, są przy nas i dla nas, wyrażając tym samym swoje poparcie dla naszych inicjatyw. Przyczynili się ogromnie do tego, że słyszano nas, widziano i czytano. Śmiało można ich nazwać opiekunami medialnymi naszej młodzieży.
Mragowo.wm.pl

Mragowo24.info

Siedziba: Mrągowo

Współpraca: Towarzysz i partner medialny niemal wszystkich naszych inicjatyw. Można liczyć na ich obecność, opiekę i pomoc w kontakcie ze światem opinii publicznej.  Zawsze zainteresowani, zawsze życzliwi, zawsze czujni. Jeśli nie zostaną powiadomieni przez nas, potrafią sami zadzwonić i się dopomnieć! Z dumą upowszechniamy każdą ich relację.

gok

Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji „PEGAZ”

Siedziba: Piecki, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Zrealizowaliśmy dotąd wiele wspólnych przedsięwzięć artystycznych, w tym najbardziej spektakularne widowisko Inferno amore: nie milcz na mnie. W budynku GOKSiR „PEGAZ” mieściła się w roku szkolnym 2014/2015 nasza Akademia Enklawy.
Piecki.com

msek

Mazurskie Stowarzyszenie Ekologiczno-Kulturalno-Oświatowe

Siedziba: Piecki, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Wspólnie opiekujemy się naszą młodzieżą z Enklawy Artystycznej i czuwamy nad jej działalnością pod względem artystycznym, prawnym i finansowym. Nasze najnowsze przedsięwzięcie to przygotowany i z sukcesem zrealizowany na XVII Warmińsko-Mazurskie Dni Rodziny spektakl Inferno amore: nie milcz na mnie.

Bez-nazwy-1

Szkoła Podstawowa w Starych Kiełbonkach

Siedziba: Stare Kiełbonki, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Nasze najsłynniejsze wspólne akcje to doroczne Zimowe Szaleństwo w Starych  Kiełbonkach i Ale Jajo, czyli konkurs na największą, najpiękniejszą i najdziwniejszą pisankę.  Obie inicjatywy doczekały się już trzech edycji. Poza tym wciąż wymyślamy i realizujemy nietypowe, niecodzienne i intrygujące przedsięwzięcia edukacyjne.

Spółdzielnia socjalna Eco Green Recycling

Siedziba: Piecki, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Nasze zaplecze transportowe i spedycyjne. Zawsze gotowi do pomocy, kiedy potrzeba przewieźć coś, co nie zmieści się do samochodu osobowego. Co roku wspierają w ten sposób akcję Zimowe Szaleństwo w Starych Kiełbonkach. Kiedy potrzeba, zagrają również w filmie, np.  „Gramy w Radę, damy radę”

farna

Fundacja Aktywizacji i Rozwoju Młodzieży FARMA

Siedziba: Sielec, powiat staszowski, województwo świętokrzyskie

Współpraca: Starsza siostra i wzór działań podejmowanych przez młodzież i dla młodzieży. To od nich otrzymaliśmy  inspirację i pomoc na starcie, przy relizacji projektu PILne!”.

szopie

Ogień w Szopie

Siedziba: Biskupiec, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Kreatywni liderzy lokalni, laureaci projektu aktywności obywatelskiej młodzieży „Gramy w Radę, damy radę”, inicjatorzy wielu wydarzeń dla młodzieży i mieszkańców Biskupca, m.in. Biskupieckich Animacji Artystycznych. Mieliśmy okazję wziąć razem udział w grudniowym pokazie ulicznym, towarzyszącym wystawie fotografii. W rewanżu Ogień w Szopie wsparł nas w realizacji Inferno amore.

insania

Teatr INSANIA

Siedziba: Piecki, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Grupa o , działająca pod skrzydłami GOKSiR „PEGAZ” i nasze nieocenione wsparcie we wszystkich artystycznych projektach. Dwa lata temu wraz z grupą literacką Fallen Hopes stworzyli Enklawę Artystyczną.

voice

Chór młodzieżowy OUR VOICE

Siedziba: Działdowo, warmińsko-mazurskie

Współpraca: Niezwykły zespół pasjonatów i siła talentów, nie tylko w śpiewie i muzyce. Poznaliśmy się w listopadzie 2014 w Działdowie, organizując wydarzenie „Wkręceni w sztukę” wraz z Teatrem Insania. Od tamtej pory wystąpiliśmy razem w jasełkowym spektaklu „Zagubieni w czasie”, a w maju pokazaliśmy, na co nas stać razem, w Inferno amore. W czerwcu jako Enklawa mieliśmy zaszczyt towarzyszyć naszym przyjaciołom podczas ich koncertu „Niebieskie ptaki”, z inscenizacją teatralną według scenariusza ich pomysłu.

interklasa

Fundacja Polski Portal Edukacyjny Interkl@sa

Siedziba: Warszawa

Współpraca: Wspólnie podjęliśmy starania o remont szkoły w Babiętach i stworzenie w niej ośrodka edukacyjno-artystycznego dla młodzieży. Mamy w dorobku realizację projektu Gerbsenis, opowieść niezaginiona… oraz wspólną produkcję filmową do projektu „Gramy w Radę, damy radę”
Interklasa.pl

Urząd Miasta Działdowo

Siedziba: Działdowo

Współpraca: Zaczęło się właściwie już pod koniec 2014r., kiedy po raz pierwszy miasto Działdowo gościło grupę teatralną Insania z Piecek. Jednak prawdziwym sprawdzianem współpracy z Fundacją, a jednocześnie ogromną satysfakcją dla obu stron okazało się widowisko „Inferno amore”, w które ogromne zaangażowanie i wsparcie wniósł Burmistrz Działdowa, Grzegorz Mrowiński, pracownicy Urzędu Miasta, Miejski Dom Kultury, lokalne media, szkoły i organizacje pozarządowe. Zaproszenie do występu przy boku Chóru Our Voice podczas koncertu „Niebieskie ptaki” potwierdziły obustronną chęć i gotowość do dalszych wspólnych działań.
Dzialdowo.eu