Historia nosząca nasze imiona

Mazurskie chrzciny

W lipcu rozpoczęły w Pieckach przygotowania do nowego ambitnego spektaklu. Inicjatorem przedsięwzięcia jest nieformalna grupa Enklawa Artystyczna. Tym razem na scenie spotka się wiele pokoleń, wiele środowisk i wielu twórców, w większości amatorów. Zamierzają zatańczyć współcześnie i na ludowo, zagrać i zaśpiewać o tym, co ich tak naprawdę łączy i za czym tęsknią bez względu na wiek: za byciem sobą wśród innych. Za inspirację posłużą mazurskie historie, które razem będą odkrywać i przenosić we wspólnie układany scenariusz.

Spektakl będzie można zobaczyć późną jesienią w Pieckach, Mrągowie i sąsiednich gminach. Tymczasem trwa dobór obsady i poszukiwanie rodzimych ciekawych historii do teatralnego scenariusza.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Śledź nasze poczynania i przygotowywania. Nie pozwól żeby coś ci umknęło - polub nasz profil na Facebooku.

Projekt jest realizowany ze środków programu mikrodotacji "Fundusz Inicjatyw Obywatelskich Warmia Mazury Lokalnie” dofinansowanego przez MPiPS w ramach FIO.
Enklawa-logofiospdimwz