Bez nich nic by się nie zadziało. To oni stoją za najbardziej niezwykłymi pomysłami i ich realizacją. Jeśli trzeba, potrafią zjawić się w odpowiednim miejscu
i czasie, nie spać, nie jeść, a wspierać, tworzyć i działać. Bywa, że jedzą i śpią – w przerwach pomiędzy jedną akcją a drugim projektem.

Nie jest to lista zamknięta! Wszystkich ludzi Fundacji można poznać na stronach poszczególnych projektów, akcji i na FB, ponieważ ich roli i zaangażowania
nie da się opisać w jednym miejscu.

Aleksandra Lemańska

Prezes Zarządu, czyli główny kierownik zamieszania. Dla potajemnej informacji publicznej psycholog i trener.
Po latach spędzonych na sali szkoleniowej postanowiła wyruszyć na poszukiwanie nowych alternatyw w edukacji. Niestrudzenie pisze projekty lub namawia innych do tego samego. Posiada niewyczerpane pokłady siły twórczej, grawitacyjnej i napędowej, gdyż potrafi wymyślić, przyciągnąć i zmotywować
do działania. Przy tym profesjonalny naciągacz
– jej doba rzadko kiedy trwa tylko 24h.

Janusz Lemański

Wiceprezes, czyli kierownik zarządzania kryzysowego. Kiedy doba Prezesa trwa dłużej niż 72h, on nadciąga z odsieczą.
Cichy techniczny, rozważny specjalista w zakresie logistyki i spedycji sprzętu, rekwizytów, materiałów, żywności i osób. W razie potrzeby również kierowca, strażnik i ochroniarz. Dba o to, aby uczestnicy alternatywnych akcji dobrze na nich i z nich wychodzili.

Paweł Kisiel

Animator teatralny, reżyser i spec od kreatywnych hec. Potrafi sprawić, żeby deski sceniczne drżały ze śmiechu i wzruszenia. Stoi za kulisami wielu znaczących i głośnych wydarzeń artystycznych w regionie. Założyciel młodzieżowej grupy teatralnej INSANIA, współtwórca i wizjoner projektu ENKLAWA. Skuteczny roznosiciel niebezpiecznego wirusa – kto z nim się zada, tego dopada… osobista pasja życiowa!

Wisława Romankiewicz

Wislawa_Romankiewicz

Paparazzi wydarzeń fundacyjnych. Niezastąpiony operator obiektywu fotograficznego, a przy tym obiektywny doradca. Zagorzały kibic każdego projektu i jego uczestników. Kiedy potrzeba rąk, nóg, głowy i słów do pomocy, oddaje własne
bez wahania, chociaż na co dzień używa
ich z powodzeniem jako nauczyciel wychowania fizycznego w Gimnazjum w Pieckach.

Kinga Szolc

Tajemnicza i uzdolniona bestia teatralna
i literacka, między wierszami – gimnazjalistka. Koordynatorka młodzieżowego projektu Fallen Hopes – nadzieje, które słowem na papier upadają. Twierdzi, że największe emocje warto wykrzyczeć słowem, obrazem, muzyką i ruchem na scenie. Dlatego krzewi wśród rówieśników nurt buntu alternatywnego w formie tzw. wierszofrenii, grafikoholizmu i teatromaniactwa. Sama świeci przykładem alternatywnych wierszy, ról aktorskich i podartych rajstop.

Marlena Bednarczyk

Marlena_Bednarczyk

Niezastąpiona w roli rozgrywającej, skrzydłowej i bramkarki w najbardziej wymagających akcjach – nie tylko na boisku.
Pomysłodawczyni i koordynatorka międzynarodowej inicjatywy Piłkarskie Drużyny Kobiet, czyli dlaczego nie grać w spódnicy?, a zarazem kapitan drużyny PDK Piecki. Trudno jej dorównać w sprawnej organizacji i odpowiedzialnej współpracy. Niestraszne jej wielkie wyzwania – poza pozowaniem do zdjęć.

Tomasz Rutkowski

Mazurski Stoch, czyli lider reprezentacji skoczków narciarskich ze Starych Kiełbonek. Otwarty na rozwój także w dziedzinach innych niż sport. Alternatywnie, jeśli nie skacze, uczy się w mrągowskim liceum. Wytrwale dąży do coraz dalszych celów i osiąga coraz wyższe wyniki na skoczniach od północy po południe Polski. Jeden z inicjatorów lokalnych treningów i zawodów na konstruowanych zespołowo skoczniach. Odpowiedzialny za Zimowe Szaleństwo w Starych Kiełbonkach.

Dariusz Romankiewicz

Dariusz_Romankiewicz

Dyrektor Szkoły Podstawowej w Starych Kiełbonkach. Tworzy i realizuje prawdziwie niestandardowe przedsięwzięcia edukacyjne.
Stoi murem za wszelkimi inicjatywami dzieci
i młodzieży, które zmierzają do rozwijania osobistych pasji i zdolności Można liczyć na jego poradę i wsparcie tam, gdzie inni kiwają
z powątpiewaniem głowami.
Ekspert terenowych biegów na orientację, miłośnik gofrów optymalnych i spadochroniarz.

Lidia Moroz

lidia

Postać prawdziwie filmowa. Autorka kilku uznanych projektów filmowych i teledysków. Prowadzi profesjonalne warsztaty dla młodzieży w GOKSiR Pegaz w Pieckach. Dokumentuje działania Fundacji, szczególnie akcje Enklawy Artystycznej. Nie lubi rozstawać się z kamerą i bułkami z kapustą. Między zdjęciami i bieganiem po planie zamierza zmontować własną maturę.

Bożena Niedźwiedzka

BozenaNiedzwiedzka

Dobry duch projektowy, talizman na szczęście, wcielenie czterolistnej koniczyny. Niezależnie od tego pedagog i socjoterapeuta z krwi i kości, pracujący w kilku szkołach z cegły i drewna. Ma dar znajdowania konkursów, gdzie złożone wnioski, pisane na kolanie o północy, po prostu wygrywają. Nie zniechęcają ją najbardziej przerażające regulaminy i procedury. Jak na dobrego ducha przystało, dla alternatywnej edukacji dzieci i młodzieży jest w stanie przejść przez każdą ścianę. Czekamy, aż uda się zrobić jej zdjęcie.