LogotypProjekt ten został napisany przez nas, takich jak wy – dla was, takich jak my. Chciałybyśmy, aby młodzi dzielili się swoją twórczością graficzną, malarską i literacka, żeby wiedzieli, że są osoby, którym można ufać i opowiadać w różny sposób o swoich problemach.

Ważne było dla nas pokazanie, że można robić coś inaczej w codziennym życiu, inaczej radzić sobie z problemami, inaczej wyrzucać z siebie emocje. Projekt miał naprawdę świetną i przydatną ideę. Chciałyśmy zapobiegać okaleczaniu się młodzieży, agresji, wyalienowaniu, odosobnieniu, przejawom braku akceptacji innych i samego siebie. Nadzieje upadają często, ale mogą upadać czymś i na coś, co je poderwie na nowo w górę.

Ostatecznie projekt ewoluował i przekształcił się w Enklawę Artystyczną

NASZ DOROBEK

mapa1

mapa1

Fallen Hopes to my:

kinga

Kinga  Szolc

Do twarzy jej w kolorze turkusów. Jej nadzieje raz chowają się w ciemnym kącie, raz pokazują się światu w wielobarwnych odsłonach.

kasia

Katarzyna Krawczyk

Z zasady nie mówi nikomu to, co można wyryć cyrklem albo nożem albo ołówkiem na kartce z zeszytu. Posiada dwa skanery do obsługi projektu.

oliwia

Oliwia Kulas

Widzi i rysuje sprzeczności. W sercu, które ma kochać, może tkwić gwóźdź, a żyletka rozcina czasem wiśnię, a czasem… Lubi kolor niebieski i boi się krów.

patrycja

Patrycja Żubrowska

Jej ślady na są ulotne i zwiewne, upadają na papier cicho i delikatnie. Chowa twarz nie tylko za burzą włosów.

wiktoria

Wiktoria Piwowarska

Czasem śpiewa i śmieje się ze łzami w bucie.Bywa, że tęskni za kimś, kto odchodzi i powraca. Bliska jej słodycz i wszelkie słodycze.

belka_dol_fallens