Otwarcie-Novum

Jako Teatr Insania przy Enklawie Artystycznej oraz jako Fundacja  Alternatywnej Edukacji „ALE” mieliśmy zaszczyt i przyjemność wystąpić podczas uroczystego otwarcia centrum logistycznego firmy NOVUM ze Szczytna – jednego z czołowych w Polsce producentów  placów zabaw i kompleksowego wyposażenia oraz dostawców pomocy edukacyjnych dla przedszkoli i szkół. Tym samym rozpoczęliśmy współpracę, która już zaowocowała podziękowaniem ze strony Pana Sławomira Chmielińskiego, Prezesa NOVUM, w postaci pierwszego okna i drzwi w naszej szkole w Babiętach.

„Leśna przygoda z filmem” to inscenizacja stworzona przez wiele głów, rąk i nóg. Pomysłodawcami postaci głównych bohaterów były dzieci ze szczycieńskiego przedszkola i szkoły. Scenariusz ubrał w słowa publicysta i bajkopisarz Marek Samelski. Wyreżyserowaniem sztuki zajął się Paweł Kisiel, wraz z odegraniem ważnej roli narratora. Scenografię zaprojektowali i wykonali pracownicy szwalni NOVUM. Zaś głównymi aktorkami na scenie, w rolach zwierząt z Leśnej Polany, stały się… proszę zobaczyć na filmie:

Bajką otwieraliśmy nowe NOVUM