5_Enklawa Artystyczna z Pieceklogo-fundacja-PZU_male

Sfinansowano ze środków Fundacji PZU

"Akademia Enklawy znacznie pomogła mi w osiąganiu celów w szkole i poza szkołą. Są obowiązki, jest nauka, ale są i wyjątkowi ludzie, którzy się wspierają nawzajem, pomagają sobie i jestem za nich wdzięczna najbardziej na świecie! Dzięki ludziom z Akademii wiem, że mogę w życiu wiele."

Wiktoria

"Akademia Enklawy to miejsce, które wiele mnie nauczyło. Miejsce wielu możliwości, planów, spełnienia się, nauki i miłości. Uwielbiam to! Chciałabym dalej wiedzieć, że mam takie miejsce, w którym mogę napić się herbaty, porozmawiać, odrobić lekcje czy poczytać. Coś, co zrobiliśmy razem. Dla takich rzeczy warto żyć."

Magda

"Akademia to mój dom. Jestem szczęśliwa, że ten projekt został zrealizowany!"

Agata

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Śledź nasze poczynania i przygotowywania. Nie pozwól żeby coś ci umknęło - polub nasz profil na Facebooku.

Wspólna nauka

Wspólna-naukaTo pierwszy i pionierski projekt nieformalnej grupy Enklawa Artystyczna, zrealizowany dzięki programowi „Z PZU po lekcjach” Fundacji PZU. W małym pomieszczeniu Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji „Pegaz” w Pieckach młodzież stworzyła wyjątkowe miejsce. Wyremontowana przez nich Piwnica Pod Gwiazdami przez 10 miesięcy przyciągała swoim wystrojem i atmosferą młodszych i starszych. Tutaj każdego popołudnia po lekcjach spotykali się uczniowie gimnazjum i szkół średnich, aby pomagać sobie wzajemnie w nauce, pełniąc jedni dla drugich rolę mentorów i korepetytorów.

Rozwijanie zainteresowań i pasji

To tutaj również, podczas zajęć z psychologii i autoprezentacji, studenci Akademii poznawali, jak się uczyć skutecznie i jak ową wiedzę zaprezentować, a także brali udział w anglojęzycznych zabawach, quizach i grach terenowych. Ponadto Akademia Enklawy to przestrzeń do rozwijania swoich pasji: został powołany zespół literacko-dziennikarski, który dwa razy wydał czasopismo „Za Maskami”, oraz ekipa filmowa, której finalnym dziełem jest krótkometrażowy film o Akademii i Enklawie: „Nakręć się do życia!”

Galeria Akademii

Wrota Mazurgoksirinsanialogo-fundacja-PZU_maleakademia-enklawy